Kapcsolat

Telefon:

30/362-43-23

Email:

brunnergyongyi9@gmail.com

Ki van jelen!

Oldalainkat 378 vendég és 0 tag böngészi

Elfogadunk

Időjárás

Magyarhertelendi Termálfürdő

Két termálkútja tette híressé, melyek 38 °C-os és 68 °C-os vizet szolgáltatnak. A termálvizek összetétele kedvező hatással van a reumatikus, ízületi, keringési és idegrendszeri megbetegedésekre. A víz minősége vizsgált alkotók alapján nátrium hidrogén-karbonátos jellegű, igen lágy, fluoridos termálvíz, melyet természetes ásványvíznek minősítettek. Az ősfás, zöld területtel körülvett fürdőkomplexum, mely egyedi építészeti stílusokat hordoz magában, 4 fedett és 6 kültéri medence van, mely egész évben alkalmas a vendégek fogadására.
Forrás: http://www.hertelenditermal.hu/


Abaligeti Cseppkőbarlang

Az Abaligeti-barlang a Mecsek leghosszabb patakos barlangja, amely 1982 óta fokozottan védett természeti érték. A víz eróziós hatására a cseppkőbarlang folyamatosan változik. A barlang főága észak-déli irányú, 466 méter hosszú, gyalogosan, utcai ruhában is, kényelmes sétával egy óra alatt végigsétálható. Van még három, nehezen járható mellékága is.

Az állandó 12,6 fokos levegője és a magas 97 százalékos páratartalom gyógyhatású, a légúti, allergiás, asztmás megbetegedéseket enyhítheti. Évtizedek óta kezelnek itt embereket, 2000-ben nyilvánították gyógybarlangnak. Nem igazi cseppkőbarlang, bár van néhány cseppkőalakzat is, érdekessé a sziklafalakon található változatos oldásformák teszik.

Érdekes formavilágú képződményei között megtalálhatjuk itt a Pisai ferde tornyot, a Niagara-vízesést, a Karthágó romjait és az Elefántfejet. Ilyen a Lebegő-kő is, amely állítólag megmoccan, amikor egy hűtlen személy megy el alatta. A barlangot az óránként induló vezetéssel lehet megtekinteni.
Forrás: www.abaligetibarlang.hu


Denevérmúzeum, Abaliget

2004-ben az Abaligeti barlang bejáratától néhány méternyire álló, korábban turistaházként funkcionáló épület felújítása után nyílt meg Magyarország egyetlen, a denevérek világát bemutató tematikus kiállítása a Denevérmúzeum. A tárlaton nagy felbontású fotók, makettek, preparált denevérek, számítógépes ismertető és interaktív térkép nyújt betekintést a mára már a veszélyeztetett fajok közé tartozó denevérek világába. A látogatók megismerhetik a denevérkutatás történetét és eszközeit, a Magyarországon élő denevérfajokat, élőhelyeiket, táplálkozási és szaporodási szokásaikat.
Forrás: http://www.abaligetibarlang.hu/denevermuzeum/

Orfűi Tájház és Kemencés Udvar

A Kemencés Udvarban, az ország különböző tájegységeinek kemencéit és a kemencében való sütés-főzés eszközeit, edényeit láthatják.
A Tájházban a Mecsek-hegyhát mutatkozik be. A berendezési és használati tárgyak mellett, egy interaktív Medvehagyma-szobába csöppennek. Itt mindent megtudhatnak, amit a növényről tudni kell. Szezononként változó szabad téri kiállításunk is van. Ajánljuk óvodás csoportoknak, iskolás osztályoknak, családoknak, közösségeknek, munkahelyi-baráti társaságoknak. Osztálykirándulás, családi ünnepek, munkahelyi megbeszélések…

Kóstolják meg kemencében sült, főtt, készült péksüteményeinket, ételeinket és töltsenek el pár kellemes órát, népi környezetben, ismerjék meg elődeink szokásait, a paraszti életet!
Forrás: http://orfu.kornyeke.hu/orfui-tajhaz-es-kemences-udvar

Orfű Aquapark

Az Aquapark és strand felejthetetlen élményeket kínál a szórakozni, fürdőzni és aktívan kikapcsolódni vágyó vendégek számára. A 63 200 m2-es területen elterülő Aquapark és strand felejthetetlen élményeket kínál a szórakozni, fürdőzni és aktívan kikapcsolódni vágyó vendégek számára.
VÍZI SODRÁS:
a medencetérben elhelyezett köríves térrészen oldalfúvókák áramoltatják a vizet, amely a fürdőzőket körbe sodorja
VÍZGOMBÁK:
ezek a „vízköpők” a vízfelületből emelkednek ki, és körívesen folyatják le a vizet
CSALÁDI CSÚSZDA:
A sziget kiemelt részéről egy nyitott hullámcsúszdát használhatnak a vendégek. A csúszda szélessége lehetővé teszi, hogy egyszerre akár többen, összekapaszkodva is lecsússzanak – igazi családi élményt biztosítva ezáltal.
VÁLL ÉS NYAKMASSZÁZS:
a medence oldalfalain nyak- és vállmasszírozó berendezések találhatók
PEZSGŐLAPOK:
a medence fenéklemezében speciális lapok találhatók, melyek alulról levegőt nyomnak a víztérbe, kellemes pezsgést biztosítva ezáltal
FEKVŐPAD
újabb elem a masszázsra vágyóknak: a medencetérbe kiemelt fekvő padokat építenek, melyek fenéklemezébe fúvókák nyomják be a vizet és ezzel érik el a masszírozó hatást

Forrás: http://orfu-aquapark.hu/aquapark-orfu

Sás-völgyi lombkorona sétány, Hetvehely

A Dél-Dunántúl első, a fák koronája között haladó sétánya a Hetvehely-Sás-völgyben lévő sűrű erdőben mintegy 50 m hosszú, 6 m magas járószintű, a terep emelkedésének következtében a talajszintre érkező, faszerkezetű lombkorona sétány és -tanösvény. A fák lombkoronája között kanyargó építményről a látogatók testközelből figyelhetik meg a fákat, madarakat. A kihelyezett tájékoztató táblák pedig segítik fel- és megismerni a lombkoronaszint élővilágát.
Érdekessége, hogy a hatméteres magasságú kezdőpontjától a hegy oldalához simulva vízszintesen éri el a talajfelszínt. A túra során a gyerekek a méretükre kialakított cinke- és denevérodúba mászhatnak be, vagy kipróbálhatják azt is, hogy milyen érzés egy gólyafészekben ücsörögni.

Megközelítés:
A lombkorona sétányt a faluból, a piros négyzet turistajelet követve, egy kb. 2,5 km-es sétával érhetjük el.

Forrás: http://hetvehely.kornyeke.hu/sas-volgyi-lombkorona-setany

Bikali Élménybirtok

Az egész évben látogatható Élménybirtok Magyarország első tematikus élményparkja. Egyedülálló módon idézi fel és kelti életre a középkori Magyarországot: mesterek, színészek, harcedzett lovasok és íjászok közreműködésével. Az Élménybirtok főbejáratán történő átkelés egyfajta átszellemülés is, felkészülés a századokon átívelő időutazásra, mely a középkori faluban veszi kezdetét. A falu a tapasztalás örömén túl számos kézműves foglalkozást, érdekes időtöltési lehetőséget is tartogat a látogatók számára:

Az Élménybirtok fallal körbevett, a látogatókat 4 robusztus kapun keresztül utcáira engedő óvárosa különleges hely, ahol valósággal megelevenedik a történelem, melynek itt tartózkodása során a vendég is részese lehet. Az autentikus épületek között kanyargó utcák élmények sorát rejtik: egymást érik a középkori iparosok műhelyei; a fogadó ínycsiklandó ételekkel várja vendégeit; az Apródképző pedig a korabeli lovagi és persze apródi életbe enged betekintést, miközben az érdeklődő akár maga is középkori harcossá válhat egy kis időre.

Az Élménybirtok városon kívüli része a tettek mezeje. A hatalmas főtér, a lovagi küzdőtér és a lovas istálló mind olyan hely, ahol fiatal és idősebb egyaránt rácsodálkozhat a középkor küzdelmes, ugyanakkor rendkívül kalandos oldalára, s ezzel együtt testközelből ismerheti meg a korabeli katonák életének meghatározó momentumait.

Forrás: https://elmenybirtok.hu

Pécs

Magyarhertelendtől 25 km-re mintegy fél óra autózással elérhető Pécs városa, ami rengeteg látnivalót és programlehetőséget tartogat mindenki számár. A festői szépségű Mecsek lábánál találhatóamely 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa lett. Történelme több mint 2000 évre nyúlik vissza. Ma egyetemi város, katolikus püspöki székhely, a kultúra a tudomány és a művészet elismert központja.

Látnivalók a teljesség igénye nélkül:
- Pécsi Állatkert
- Mecsextrém park
-Tettyei romok és Mésztufabarlang
- Székesegyház
- Gázi Kászim pasa dzsámija
- Zsolnay negyed
- Cella Septichora Látogatóközpont
- Victor Vasarely Múzeum
- TV torony
- .....stb

Copyright © 2023 Gyöngyi Vendégház - Gyöngyi Apartman Rights Reserved.